Under Anden Verdenskrig spillede Rolex en bemærkelsesværdig rolle.
Hans Wilsdorf, grundlæggeren af Rolex, støttede de allierede styrker ved at tilbyde britiske officerer i nazistiske fangelejre en Rolex-ur, hvis de havde mistet deres ur [0].
Disse ure skulle først betales efter krigen.
Wilsdorf og hans hold arbejdede ihærdigt på at forfine Rolex-urene i mellemkrigstiden og udviklede den verdensberømte Oyster-model [0].
Under krigen blev eksporten af ure fra Schweiz vanskelig, men Wilsdorf lod sig ikke afskrække og sikrede sit allierede marked på utraditionel vis.
Hans tilbud blev en stor succes, og mere end 3.000 Rolex-ure blev bestilt af britiske krigsfanger i en enkelt lejr, Oflag VII B [2].
Wilsdorf’s handlinger blev set som både kommercielt taktiske og menneskelige, da han ikke forventede betaling før krigen var forbi [0].
Mange af disse ure overlevede krigen og er i dag dyrebare samlerobjekter, ofte på grund af den unikke historie, de bærer [4].
Wilsdorf’s beslutning om at støtte de allierede under krigen styrkede både moralen hos civilbefolkningen og de militære styrker, der bar Rolex-ure [4].
Denne usædvanlige handling af en tyskfødt mand i schweizisk eksil er en bemærkelsesværdig del af Rolex’s historie under Anden Verdenskrig.
Skriv et svar